Jak to bude s projektem dále?

03.12.2013 17:55

Jelikož už je prosinec a letošní rok se nám nezadržitelně blíží ke svému konci, sluší se říct, jak to bude vypadat s projektem RBR-reálně v budoucnu. 

V první řadě by určitě stál za zmínku Vánoční pohár, který bude vypsán pouze pro české a slovenské jezdce. O Vánočním poháru budete informování ještě na tomto webu. Proč píšu ještě? To proto, že do sezony 2014 bude nový web! Na Vánočním poháru bude taktéž testován organizační systém, který bude použit v roce 2014. O veškerém dění ohledně Vánočního poháru budete informováni v sekci Vánoční pohár (odkaz).

 

A nyní k samotnému projektu v sezoně 2014. Projekt RBR-reálně bude samozřejmě pokračovat i v sezoně 2014. Pravidla naleznete na konci článku.

Vzhledem k Vánočnímu poháru, který bude trvat zhruba do půlky ledna, musíme odstartovat bohužel sezonu až déle - Jänner Rallye se pojede až v únoru.

Nyní shrnu všechny důležité a zajímavé změny pro ročník 2014:

 

1) Nový název

V sezoně 2014 už nebudou dva názvy (český: RBR-reálně; anglický: RBR-real), ale už bude jednotný název RBR-real 2014

Z tohoto opatření samozřejmě vyplývá, že bude pouze jeden - českoanglický - web.

 

2) Více závodů

Příští rok bude v projektu organizováno více závodů. Byl totiž přidán nový šampionát - Mistrovství Slovenska v rally.

 

3) Přehlednější web

Do roku 2014 se připravuje nový web, který bude mít zvláštní uspořádání. Každá soutěž bude mít vlastní záložku, kde jezdci naleznou veškeré informace o dané soutěži (od termínu konání, přes startovní listinu, výsledky až k počtu RZ, etap, atd.). 

Tento systém bude testován už při Vánočním poháru.

 

4) Konec předjezdců P a skutečné skupiny

Asi nejvýznamější změnou pravidel je úprava povolených vozů. Nově bude možné startovat pouze s vozem povolené skupiny, čímž skončí předjezdci, kteří měli startovní čísla P. 

Zároveň se přechází k reálnějšímu vyhodnocování výsledků. Je asi zbytečné to vypisovat, bude lepší to vysvětlit na příkladu. 

Př.: Mitsubishi Lancer Evo IX v sezoně 2013 patřilo do třídy N4. V nové sezoně 2014 bude tento vůz patřit v MMČR do skupiny RC2. Ve volném poháru a v rallyecupu samozřejmě budou skupiny pojmenovány jinak.

 

5) Nové tabulky

Startovní listiny, výsledky a bodování budou v přehlednějších tabulkách. Bodování bude asi přímo na stránkách (nebude se muset stahovat).

Veškeré textové soubory budou ve formátu PDF.

 

6) Tresty, protesty, výjimky

Budou taktéž udělovány tresty za různé prohřešky.

Prostest bude možné podat v podstatě na cokoliv.

O výjimku si jezdec žádá v případě, že z jakéhokoliv důvodu nemůže splnit pravidla (např. jméno na pluginu ve formátu PŘÍJMENÍ Jméno).

 

7) Nový systém resetů

Do nové sezony bude spuštěn zbrusu nový systém udělování resetů. Resety budou udělovány nově i na základě replaye v případě, že má jezdec dojem, že havaroval v malé rychlosti a ve skutečnosti by to auto vydrželo. Podrobnosti v pravidlech.

 

 

Ovšem asi nejvýznamějším krokem je snaha spolupracovat s ostatními šampionáty. Do sezony 2014 se podařilo domluvit spolupráci na dvou závodech se šampionátem historických autmobilů HERBRCF. To se týká dvou závodů. Podrobnosti v kalendáři (zatím nebyl zveřejněn.)

Doufáme, že se jezdcům bude líbit jak Vánoční pohár, tak i nadcházející sezona 2014.

Pravidla na sezonu 2014 naleznete zde.