Ukončení sezony

23.12.2013 15:07

Sezona 2013 je tedy u konce. Nyní už se jede jen Vánoční pohár, o kterém naleznete informace v sekci Vánoční pohár.

 

Pokud bych měl zhodnotit sezonu z pohledu organizace, sezona se až na drobná zaškobrtnutí obešla bez větších prostojů (největší prostoj byl na jaře 2 týdny). Samozřejmě ze strany jezdců se může zdát, že bylo více nedostatků. Všechny tyto nedostatky se budeme s organizačním týmem snažit odstranit.

 

V sezoně 2013 bylo v kalendáři závodů původně plánováno 26 závodů, nakonec se jich odjelo 28. Přidány totiž byly čtyři volné soutěže, a zrušeny byly z důvodu nešťastných událostí dvě soutěže. Pokud bychom se zaměřili na čísla, tak sezona 2013 vypadala z pohledu počtu přihlášených takto:

Maximální počet závodníků v jedné soutěži: 120 (Jänner Rallye)

Minimální počet závodníků v jedné soutěži: 16 (Rally Kostelec nad Orlicí)

(Nepočítány volné soutěže; počítáno včetně startovních čísel P)

 

Co se týče sezony 2014, tak v sekci Úvod už jsou zveřejněna pravidla pro sezonu 2014. Bohužel ještě nemáme hotový kalendář, ale již nyní můžeme s jistotou říci, že první závod sezony 2014 odstartuje 16.2. Tou bude slavná Jänner Rallye. Důvodem takhle pozdního startu je Vánoční pohár, který bude ukončen koncem ledna.

 

A co říci závěrem? Snad jen děkuji. Jak lidem, kteří se během roku podíleli na organizaci tohoto projektu (něktěří i stále podílejí). Jmenovitě to jsou: Dominik Vrba, Miroslav Houst, Robin Nevrälö, Ales Reznicek, Dominik Bludsky, Ondrej Gaba, ... Bohužel zde nelze vypsat úplně všechny, protože lidí pomocníků bylo fakt hodně.

Samozřejmě s poděkováním nesmím zapomenout na naše závodníky, kteří jezdili celý rok naše závody a i když to někdy s námi jako s pořadateli neměli jednoduché (obvzlášť tedy se mnou), přesto vydrželi a jezdí naše závody stále. 
Děkuju

 

Úplně na závěr tohoto článku bych chtěl popřát všem lidem motajícím se kolem šampionátu klidné prožití vánočních svátků vše nejlepší do nového roku 2014, jak v RBR, tak v osobním životě.

 

Zdeněk Anders